Răspuns :
Răspuns:
Explicație:
Eu aleg prima tema, ca vad ca e la libera alegere.
1. Odihna nu presupune totala suspendare a activitatilor mentale.
Pornind de la premisa ca in timpul somnului celulele nervose se regenereaza, am sa ofer urmatoarele argumente pro:
- in timpul somnului( aici ma refer la somnul REM), creierul este extrem de activ si este asociata cu perioada de visare in care emotiile si gandurile interioare se exteriorizeaza si pot oferi solutii pentru rezolvarea anumitor probleme din viata de zi cu zi sau o descarcare emotionala de care, cand suntem trezi nu putem avea parte.
- in timpul somnului, totodata are loc consolidarea memoriei care presupune reorganizarea informatiilor acumulate pe timp de zi si a amintirilor, procesandu-le si consolindandu-le in functie de importanta lor.
- tot in timpul somnului are loc consolidarea neuronala sau regenerarea celulara care presupune ca tesuturile corpului si ale creierului se refac.
- nu in ultimul rand, creierul in timpul somnului regleaza hormoni necesari cresterii sau cortizolul( hormonul stresului) astfel incat starea emotionala sa fie una echiibrata si sanatoasa iar metabolismul sa functioneze normal.
Acum facand abstractie de domeniul medical si psihologic, am sa aduc cateva argumente contra:
- in timpul somnului timpul trece mult mai repede, timp pe care ni l-am putea petrece facand alte activitati care sa ne ajute sa ne dezvoltam( exempu: sa mai invatam pentru un test sau examen)
- in timpul somnului, digestia incetineste ceea ce face sa avem reflux gastric si probleme digestive in timp.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!