Răspuns :
Răspuns
Explicație pas cu pas:
7 / x = 42 / 48
42 / 48 → se simplifica cu 6 ⇒ ( 42 : 6 ) / ( 48 : 6 ) = 7 / 8
_____________________________________________
7 / x = 7 / 8 ⇒ x = 8
____________________
sau: 7 / x = 42 / 48 → produsul mezilor = produsul extremilor
⇒ 42 x = 7 × 48 ⇒ x = 8
[tex] \frac{7}{x} = \frac{42}{48} [/tex]
[tex]x = \frac{7 \times 48}{42} [/tex]
[tex]x = \frac{336}{42} [/tex]
[tex]x = 8[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!