Răspuns :
Răspuns
(3X-Y)\2X+Y)=4\5 ;produsul mezilor = produsul estremilor ;12x-4y=10x+5y;2x=9y x\y=9\2
Explicație pas cu pas:
(3x-y)×4 = (2x+y)×5
12x-4y = 10x+5y
12x-10x=5y+4y
2x=9y
x=9y/2
Ai mai multe variante aici. sa scrii direct din formula reacția x/y =9/2
Sau inlocuiesti in formula pe x
x/y=
[tex] \frac{9y}{2 } = x \\ \frac{ \frac{9y}{2} }{y} = \frac{9y}{2y} = > \frac{x}{y} = \frac{9}{2} [/tex]
12x-4y = 10x+5y
12x-10x=5y+4y
2x=9y
x=9y/2
Ai mai multe variante aici. sa scrii direct din formula reacția x/y =9/2
Sau inlocuiesti in formula pe x
x/y=
[tex] \frac{9y}{2 } = x \\ \frac{ \frac{9y}{2} }{y} = \frac{9y}{2y} = > \frac{x}{y} = \frac{9}{2} [/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!