Răspuns :
1/2 + 3/4 ( prima o amplificam cu 2 , iar a doua cu 1 ) = 2/4 + 3/4 = 5/4
1/2 + 3/4 + 5/8 = ( prima o amplificam cu 4 , a doua cu 2 și a treia cu 1 ) = 4/8 + 6/8 + 5/8 = 15/8
4/15 + 2/3 = ( prima o amplificam cu 1 și a doua cu 5 ) = 4/15 + 10/15 = 14/15
15/11 + 13/22 = ( prima o amplificam cu 2 și a doua cu 1 ) = 30/22 + 13/22 = 43/22
1/2 + 3/4 + 5/8 = ( prima o amplificam cu 4 , a doua cu 2 și a treia cu 1 ) = 4/8 + 6/8 + 5/8 = 15/8
4/15 + 2/3 = ( prima o amplificam cu 1 și a doua cu 5 ) = 4/15 + 10/15 = 14/15
15/11 + 13/22 = ( prima o amplificam cu 2 și a doua cu 1 ) = 30/22 + 13/22 = 43/22
Uite poza te va ajuta mai mult .
Ideea este ca în fiecare adunare trebuie adus la același numitor comun.
Sper ca te am ajutat
Ideea este ca în fiecare adunare trebuie adus la același numitor comun.
Sper ca te am ajutat
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!