Răspuns :
Răspuns avem condiția x>0
Conform teoreme lui Pitagora avem ()
Explicație pas cu pas:
![Vezi imaginea NICOLAEMOIGRADAN](https://ro-static.z-dn.net/files/d5d/8d55afbde9665d494664f7166faa8feb.jpg)
Aplicăm teorema lui Pitagora.
[tex]\it x^2+(x+7)^2=(x+8)^2 \Rightarrow x^2+x^2+14x+49=x^2+16x+64 \Rightarrow \\ \\ \Rightarrow x^2+x^2+14x-x^2-16x=64-49\Rightarrow x^2-2x=15\Rightarrow\\ \\\Rightarrow x(x-2)=15 =5\cdot3 \Rightarrow x=5[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!