Răspuns :
Răspuns:
A(-1;0)
{π/3;5π/3}
m∈{-π/3;π/3}
Explicație pas cu pas:
g0=cos(0)x-1=cos0-1=1-1=0 adica este functia constanta y=0..axa Ox
gπ=cos(π) x=1=-1*x-1=-x-1
-x-1=0
-1=x
x=-1
A(-1;0)
b)cos(m) *2-1=0
2cosm=1
cosm=1/2
m∈{π/3;2π-π/3}={π/3;5π/3}
c) cosx functie para simetrica fat de 0..deci multimea valorilor [-1;0] este atat pe [-π;0] cat si pe [0;π]
deci aflam mpe [0,π] si includem apoi si pe -m la solutii
cosm descrescatoare pe [0;π], x crescatoare deci (cosm) * x descrescatoare , injectiva
gm(0) minim=0 , maxim
(cosm)*0=0nu ne ajuta
gm( 2) maxim=-1 minim
(cosm)*2=-1
cosm=-1/2
m=-π/3
cum cos x este para, solutia admite si pe -m=π/3
m∈{-π/3;π/3}
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!