Răspuns :
a-b=463
a:b=6 rest 3
a=b×6+3
înlocuim pe a in prima relație =>
b×6+3-b=463
b×5+3=463
b×5=463-3
b×5=460
b=460:5
b=92
înlocuim pe b in prima relație =>
a-92=463
a=92+463
a=555
PROBA :
a-b=555-92=463 (adevărat )
a:b=555:92=6 rest 3 (adevărat )
a - b = 463
a : b = 6 rest 3
a = 6 × b + 3
6 × b + 3 - b = 463
5 × b + 3 = 463
5 × b = 463 - 3
5 × b = 460
b = 460 : 5
b = 92
a = 6 × 92 + 3
a = 552 + 3
a = 555
a : b = 6 rest 3
a = 6 × b + 3
6 × b + 3 - b = 463
5 × b + 3 = 463
5 × b = 463 - 3
5 × b = 460
b = 460 : 5
b = 92
a = 6 × 92 + 3
a = 552 + 3
a = 555
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!