Răspuns :
Răspuns:
ai uitat sa spui daca e ecuatie sau identitate
adiva NU NE -AI DAT CERINTA
Explicație pas cu pas:
4x²+4x+1-(4x²-1)+x²-2x-3=x²+2x+1-2
4x+2+x²-2x-3=x²+2x-1
4x-2x+2-3=2x-1
2x-1=2x-1
x∈R
IDENTITATE
propabil ca se cerea
sa se arate ca
(2x+1)^2-(2x+1)(2x-1)+(x-3)(x+1)=(x+1)^2-2
[tex]\it (2x+1)^2-(2x+1)(2x-1)+(x-3)(x+1)=(x+1)^2-2\Leftrightarrow \\ \\ \Leftrightarrow (2x+1)^2-(2x+1)(2x-1)+2=(3-x)(x+1)+(x+1)^2\Leftrightarrow\\ \\ \Leftrightarrow (2x+1)(2x+1-2x+1)-2=(x+1)(3-x+x+1) \Leftrightarrow \\ \\ \Leftrightarrow(2x+1)\cdot2+2=(x+1)\cdot4 \Leftrightarrow 4x+2+2=4x+4\Leftrightarrow4x+4=4x+4\ (A)[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!