Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Ix-3I=3-x ptr x<3
=x-3 ptr. x≥3
Ix-1I=1-x ptr X<1
=x-1 ptr x≥1
vom studia inecuatia pe cele trei intervale in care modulele isi schimba forma:
A.x<1
3-x+2(1-x)≤x+6
3-x+2-2x≤x+6
4x≥-1
x≥-1/4 care impreuna cu x<1 da solutia:
x∈[-1/4, 1)
B. x∈[1,3)
3-x+2x-2≤x+6
5≤6 deci independenta de x si adevarata⇒tot intervalul x∈[1,3)
C. x>3
x-3+2x-2≤x+6
2x≤11
x≤5,5 si cu conditia initiala dau solutia
x∈(3, 5,5]
Deci solutia inecuatiei este:
x∈[-1/4, 5,5]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!