Răspuns :
Răspuns:
1. Atitudinea lui Mihai este indiferentă, neactivă. Probabil Mihail nu are susținere în familia sa din partea părinților, posibil să fie complexat și să nu aibă încredere în forțele proprii.
2. Pe Andrei l-aș sfătui să candideze, să redacteze și să depună un CV complet căruia să ii atașeze o scrisoare de intenție. Să comunice cu colegii săi pentru a identifica problemele cu care se confruntă colegii și cum ar dori chiar ei să fie soluționate. Să pregăteasca un plan de acțiuni cu idei concrete pe care să le implementeze, în cazul în care va fi ales, chiar cu colegii săi care i-au spus despre aceste probleme, adică să iși creeze echipa. Pe retelele de socializare să anunțe colegii că intnționează șă candideze și că solicită susținerea lor. Să organizeze întilniri cu alegătorii în care să vorbească deschis despre planurile lui și despre echipa lui.
3. Indiferent de rezultat, Andrei are mai mult de cîștigat din faptul că va participa în concurs:
a. va dezvolta deprinderi organizatorile.
b. va dezvolta deprinderi de convingere si arta vorbirii.
c. va dezvolta deprinderi de comunicare eficientă prin ascultare si vorbire, concluzii.
d. va dezvolta capacități analitice prin analizarea celor identificate si crearea proiectului de lucru.
e. va dezvolta abilități de lider.
Toate cele invocate mai sus și altele il vor fortifica pe Andrei ca personalitate. În cazul în care Andrei va cistiga alegerile, implicarea luiu in viața socială a elevilor ii va crea responsabilitatea socială și civică.
Explicație:
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Studii sociale. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!