Răspuns :
Explicație pas cu pas:
[tex]1.(3) \times ( - 1 \dfrac{1}{4} + \dfrac{1}{2} ) \div 0.1(6) = \\ \\ \\ \dfrac{13 - 1}{9} \times ( - \dfrac{1 \times 4 + 1}{4} + \dfrac{1}{2} ) \div \dfrac{16 - 1}{90} = \\ \\ \\ \frac{12}{9}^{(3} \times ( - \dfrac{5}{4} + ^{2)} \dfrac{1}{2} ) \div \dfrac{15}{90} ^{(15} = \\ \\ \\ \dfrac{4}{3} \times ( - \dfrac{5}{4} + \dfrac{2}{4} ) \div \dfrac{1}{6} = \\ \\ \\ \dfrac{4}{3} \times ( - \dfrac{3}{4} ) \times \dfrac{6}{1} = \\ \\ \\ ( - 1 )\times 6 = - 6[/tex]
Raspuns:
-6
Explicație pas cu pas:
1,(3)×(-1 1/4+1/2):0,1(6)
CALCULEAZA SUMA
12/9×(-3/4):15/90=-12/9×3/4:15/90=-3/3×90/15
SIMPLIFICA FRACTIA CU 15
-3/3×6
SIMPLIFICA FRACTIA CU 3
-6
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!