Răspuns :
Acolo la factor comun trebuia sa fie -2 pentru ca aia 3ste baza si nu se schimba semnul, iar ultima operație este înmulțire asa ca va fi in felul urmator:
-2 la puterea 0+2+3-4=
=-2 la puterea 1 adica -2
Sper ca te-am ajutat
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
( - 2)⁰ · ( - 2 )² · ( - 2 )³ : ( - 2 )⁴ = - 2
= ( - 2 ) ⁽ ⁰ ⁺ ² ⁺ ³ ⁻ ⁴ ⁾ =
= ( - 2 ) ⁽ ⁵ ⁻⁴ ⁾ =
= ( - 2 )¹ =
= - 2
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!