👤

a+1 supra 2-a = a+1 supra 2-a trebuie sa aparțină Z

Răspuns :

Răspuns:

  • a+1/2-a=a+1/2-a => (a+1)(2-a)=(2-a)(a+1)=> (2a-a^2+2-a)=(2a+2-a^2-a)=>-a^2+a+2=-a^2+a+2 => -a^2+a+2+a^2-a-2=0 =>0=0
  • Explicație pas cu pas:

Am inmultit mezii intre ei si extremii intre ei,apoi am trecut al doilea calcul in primul si am egalat cu 0. Pentru ca primul calcul era pozitiv si al doilea negativ,se reduceau,si se adevereste faptul ca 0=0

Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!


ID Learners: Alte intrebari