Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a)
3x + 4y = 6 (*5)
2x - 5y = -19 (*4)
15x + 20y = 30
8x - 20y = -76
23x = -46
x = -46/23 = -2
y = (6 + 6)/4 = 3
_____________
b)
11x + 5y = -5 (*3)
4x - 3y = 13 (*5)
33x + 15y = -15
20x - 15y = 65
53x = 50
x = 50/53
y = (4*50/53 - 13)/3 = (200/53 - 689/53)/3 = -489/159 = -163/53
- ma intreb daca nu este o greseala si este 10x in loc de 11x; rezultatul ar fi fost mai ''frumos''
______________
c)
6x - 5y = 11 (*6)
7x + 6y = 1 (*5)
36x - 30y = 66
35x + 30y = 5
71x = 71
x = 1
y = (6 - 11)/5 = -1
_____________
d)
2x + 5y = -13
7x = 12y = -18
cred ca a doua ecuatie nu este corecta.
Verifica si rezolva-l singur. Sper ca ai inteles din cele 3 exemple metoda reducerii.
____________
e)
x/6 - y/2 = -1/2
4x/9 + 3y/4 = 17/6
x - 3y = -3 (*9)
16x + 27y = 102
9x - 27y = -27
25x = 75
x = 3
y = (3 + 3)/3 = 2
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!