Răspuns :
Explicație pas cu pas:
Fie [tex]x\in \mathbb{Z}[/tex] o soluție polinomului [tex]f.[/tex]
De aici avem:
[tex]x^3-x+a=0\iff a=x-x^3=x(1-x^2)=x(1-x)(1+x)[/tex]
Adică, [tex]a[/tex] este un număr par, pentru că [tex]x(x+1)\mid a[/tex] și este multiplu a lui 3, pentru că el este multiplu cu productul a trei numere consecutive.
De aici, putem conclude că, de fapt [tex] 6\mid a[/tex] [tex]\hfill{\boxdot}[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!