Răspuns :
x+y=9√2
xy=36
x=36/y
36/y+y=9√2
36+y²-9√2y=0
y²-9√2y+36=0
y²-9y√2+36=0
y²-3y√2-6y√2+36=0
y(y-3√2)-6√2(y-3√2)=0
(y-3√2)(y-6√2)=0
y-3√2=0
y1=3√2
y-6√2=0
y2=6√2
Daca y=3√2
x1=9√2-3√2=6√2
Daca y=6√2
x2=9√2-6√2=3√2
sper ca te-am ajutat
Explicație pas cu pas:
x+y=9√2
xy=36
Scoatem din prima ecuatie pe x și îl introducem in a doua.
x=9√2-y
y(9√2-y)=36
-y²+9y√2-36=0
Înmulțim cu (-1) și avem:
y²-9y√2+36=0
y²-3y√2-6y√2+36=0
y(y-3√2)-6√2(y-3√2)=0
(y-3√2)(y-6√2)=0
Un produs este 0 daca macar un factor este 0.
y-3√2=0 => y1=3√2
y-6√2=0 => y2=6√2
Daca y=3√2, atunci x=9√2-3√2=6√2.
Daca y=6√2, atunci x=9√2-6√2=3√2.
(x,y)€{(3√2,6√2);(6√2,3√2)}
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!