Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
28. 2x-3y=4 =>2x=3y+4 => x=(3y+4)/2
inlocuim si vom avea
((3y+4)/2-2)(y+2) = (3y+4-4)/2*(y+2) <=>3y*(y+2):2
un numar ca sa se divida cu 6 atunci el tb sa se divida cu 2 si 3. numarul de mai sus se divide cu 3
legat de divizibilitatea cu 2 revenim la ecutia initiala
din 2x-3y=4 => 2x=4+3y
cum 2x va fi mereu par, 4 este par, reulta ca 3y va fi in mod obligatoriu par, deci y par si astfel am demonstrat ca nr 3y*(y+2):2 se divide si cu 2
29. descompunem nr 864=2⁵*3³
din x²*(y+3)=864 putem scrie (2²)²*2*3³ <=>(2²)²*162 <=>(2²)²*(159+3), unde x=2² si y=159
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!