Răspuns :
Cv=3R/2
Cp=R+Cv=R+3R/2=5R/2
p₁=3p₀
V₁=V₀
p₂=p₀
V₂=3V₀
p₃=3p₀
V₃=3V₀
transformarea 1-2:p=aV
ΔU₁₂=υCv(T₂-T₁)=3Rυ(T₂-T₁)/2=3(p₂V₂-p₁V₁)/2=3(3p₀V₀-3p₀V₀)=0
L₁₂=(p₁+p₂)(V₂-V₁)/2=(3p₀+p₀)(3V₀-V₀)/2=4p₀*2V₀/2=4p₀V₀
Q₁₂=ΔU₁₂+L₁₂=0+4p₀V₀=4p₀V₀>0
Q₂₃=υCv(T₃-T₂)=3Rυ(T₃-T₂)/2=3(p₃V₃-p₂V₂)/2=3(9p₀V₀-3p₀V₀)/2=3*6p₀V₀/2=3*3p₀V₀=9p₀V₀>0
Q₃₁=υCp(T₁-T₃)=5Rυ(T₁-T₃)/2=5(p₁V₁-p₃V₃)/2=5(3p₀V₀-9p₀V₀)/2=-5*6p₀V₀/2=-5*3p₀V₀=-15p₀V₀<0
Qp=Q₁₂+Q₂₃=4p₀V₀+9p₀V₀=13p₀V₀
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Fizică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!