Răspuns :
Ecuatia: =0 , x nu este egal cu -1,x nu este egal 0,x nu este egal cu 1
1/5(x+1)+2x-1/12x ×(x+1)-1/5(x la a puterea 2 -1)=0
1/5(x+1)+2x-1/12x ×(x+1)-1/5(x-1)×(x+1)=0
12x × (x-1)+5(x-1) × (2x-1)/60x × (x-1) x (x+1)=0
12x la puterea 2-12x + (5x-5) × (2x-1)-12x/60x × (x-1)×(x+1)=0
12x la puterea 2-12x + 10x la puterea 2 - 5x - 10x + 5 - 12x/60x × (x-1)×(x+1)=0
22x la puterea 2 - 39x + 5/60x × (x-1)×(x+1)=0
22x la puterea 2 - 39x +5=0
x=-(-39)+_radical(-39) la puterea 2-4×22×5/2×22
x=39+_radical 1521-440/44
x=39-_radical 1081/44
x=39+_radical 1081/44
x nu este egal cu - 1, x nu este egal cu 0, x nu este egal cu 1
x1=39-_radical 1081/44
x1 este egal cu aprox. 0,139124
x2=39+_radical 1081/44
x2=1,6336
succes
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!