Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
n⁹ : n⁵ = ( - 7)⁴
n⁽⁹⁻⁵⁾ = ( - 7)⁴
n⁴ = ( -7)⁴ => n = - 7
___________________
( n⁵)³ = ( - 7)¹⁵
n⁵ˣ³ = ( -7)¹⁵
n¹⁵ = ( - 7)¹⁵ ==> n = - 7
___________________
n³ x n⁴ = ( - 9 )⁷
n⁽³⁺⁴⁾ = ( - 9)⁷
n⁷ = ( - 9)⁷ ----> n = - 9
____________________
( - 9)ⁿ x ( + 16)ⁿ = ( - 144 )⁷
( - 9 x 16)ⁿ = (-144)⁷
( - 144)ⁿ = ( - 144)⁷ ==> n = 7
Explicație pas cu pas:
n⁹:n⁵=(-7)⁴=> n⁴=(-7)⁴ => n=-7 dar stim ca
- la putere para este + deci mai avem si ca n⁴=7⁴=> n=7 => n€{+-7}
(n⁵)³=(-7)¹⁵=> n¹⁵=(-7)¹⁵=> n=-7
n³×n⁴=(-9)⁷=> n⁷=(-9)⁷=> n=-9
(-9)^n×16^n=(-144)⁷ =>
[(-9)×16]^n=(-144)⁷=> (-144)^n=(-144)⁷ =>
n=7
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!