Răspuns :
Explicație pas cu pas:
Avem o functie pe ramuri.
Comparam -√2 cu -1 pentru a vedea pe ce ramura ne situam. Daca -√2<-1, atunci suntem pe ramura 1, iar daca -√2>-1, atunci suntem pe ramura 2.
-√2<-1 |:(-1)
√2>1 (adevarat)
Asadar, suntem pe ramura 1.
f(-√2)=2*(-√2)=-2√2
Comparam -0.1 cu -1 pentru a vedea pe ce ramura ne situam. Daca -0.1<-1, atunci suntem pe ramura 1, iar daca -0.1>-1, atunci suntem pe ramura 2.
-0.1<-1 |*(-1)
0.1>1 (fals)
Asadar, suntem pe ramura 2.
f(-0.1)=5-3*(-0.1)=5+3*0.1=5+0.3=5.3
Comparam 0 cu -1 pentru a vedea pe ce ramura ne situam. Daca 0<-1, atunci suntem pe ramura 1, iar daca 0>-1, atunci suntem pe ramura 2.
0>-1 (evident)
Asadar, suntem pe ramura 2.
f(0)=5-3*0=5-0=5
Comparam 2√5 cu -1 pentru a vedea pe ce ramura ne situam. Daca 2√5<-1, atunci suntem pe ramura 1, iar daca 2√5>-1, atunci suntem pe ramura 2.
2√5>-1 (evident)
Asadar, suntem pe ramura 2.
f(2√5)=5-3*2√5=5-6√5
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!