👤

completeaza: 2×6=3×.......; 3×5=......×3; ......x8=6×.....​

Răspuns :

  • 2×6 = 12 = 3×4
  • 3×5 = 5×3
  • 3×8 = 6×4

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

2 × 6 = 3 × 4

2 × 6 = 12

12 : 3 = 4 → factorul necunoscut

Sau:

2 × 6 = 2 × ( 2 × 3 ) = 3 × ( 2 × 2 ) = 2 × 4

→ l-am scris pe 6 ( al doilea factor al produsului ) ca produs de 2 factori 2 si 3

→ observand ca in al doilea produs primul factor este 3; am dedus ca al doilea factor este produsul 4 ( 2 × 2 )

_______________________________________________________

3 × 5 = 5 × 3

→ fara a efectua calculele, aplic comutativitatea, ca proprietate a inmultirii: a × b = b × a =inversand factorii produsul ramane neschimbat

___________________________________________________

? × 8 = 6 × ?

? × ( 2 × 4 ) = 2 × 3 × ?

->  il scriu pe 8 ca produs de doi factori 2 si 4;  iar pe 6 ca produs de 2 si 3

→ observ ca 2 este factorul comun, iar din primul produs lipseste factorul 3, respectiv 4 din al doilea produs

3 × ( 2 × 4 ) = 2 × 3 × 4

3 × 8 = 6 × 4

   24 = 24

Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!


ID Learners: Alte intrebari