Răspuns :
Răspuns:
Pentru a calcula \( a^3 \), mai întâi trebuie să rezolvăm fracția \( a \):
\( a = 1 - \frac{46}{55} - \frac{4}{56} \)
Aplicând operațiile:
\( a = 1 - \frac{46}{55} - \frac{1}{14} \)
Acum putem calcula \( a^3 \) și să împărțim rezultatul la 75.Pentru a calcula \( a^3 \), mai întâi trebuie să rezolvăm fracția \( a \):
\( a = 1 - \frac{46}{55} - \frac{4}{56} \)
Facem calculele:
\( a = 1 - \frac{46}{55} - \frac{1}{14} \)
\( a = 1 - \frac{46}{55} - \frac{11}{154} \)
Acum putem calcula \( a^3 \):
\( a^3 = \left(1 - \frac{46}{55} - \frac{11}{154}\right)^3 \)
\( a^3 = \left(\frac{55 - 46 - 11}{55}\right)^3 \)
\( a^3 = \left(\frac{-2}{55}\right)^3 \)
\( a^3 = \frac{-8}{166375} \)
Acum împărțim rezultatul la 75:
\( \frac{\frac{-8}{166375}}{75} = \frac{-8}{12478125} \)
Deci, \( a^3 = \frac{-8}{12478125} \).
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!