Răspuns :
Răspuns:
[tex]\boldsymbol {\red{2\cos a}}[/tex]
Explicație pas cu pas:
sin(90° - a) = cos a
cos(180° - a) = -cos a
tg(180° - a) = - tg a
ctg(270° + a) = -tg a
E = sin(90° - a) - cos(180° - a) + tg(180° - a) -ctg(270° + a) = cos a - (-cos a) + (-tg a) -(-tg a) = 2cos a
******
[tex]ctg(270 + a) = \dfrac{ \sin(270 + a) }{\cos(270 + a)} = \dfrac{ \cos 270\cos a - \sin 270\sin a }{\sin 270\cos a + \cos 270\sin a} = \\ [/tex]
[tex]= \dfrac{ 0\cos a - ( - 1)\sin a }{( - 1)\cos a + 0\sin a} = - \dfrac{\sin a}{\cos a} = - tg \ a \\ [/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!