Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a = 7/5 => a² = (7/5)² = 49/25
Inversa lui a² = 1/a² = 25/49
f = 5/9 x 2 intregi si2/5 + 2 intregi si 1/3 = 5/9 x 12/5 + 7/3 =
= (5x12)/(9x5) + 7/3 = 12/9 + 7/3 = 4/3 + 7/3 = 11/3 = 3 intregi si 2/3
3)7/5la a 2a=49 /25 invers 25/49 5/9*12/5+7/3=1/9*12/1+7/3=12/9+7/3= amplifica pe7/3 cu 3 =12/9+21/9=33/9simplific cu 3=10/3
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!