Răspuns :
Răspuns:
(x+2)/(x-2)
Explicație.pas.cu.pas:
(x²-4)/(x²-4x+4) folosim formula a²-b²=(a-b)(a+b) si descompunem expresia ...
(x-2)(x+2)/(x-2)² simplificam
(x+2)/(x-2)
baftă la testul initial :))
Formula: A^2-B^2=(A+B)(A-B)
x^2-4=x^2-2^2=(x+2)(x-2)
x^2-4x+4=x*x-2*x*2+(-2)^2=(x-2)^2
Formula: A^2-2AB+B^2=(A-B)^2
(x^2-4)/(x^2-4x+4)=(x+2)(x-2)/(x-2)^2=(x+2)/(x-2)
(x-2) de la numărător se simplifică cu (x-2)^2 de la numitor
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!