Răspuns :
Răspuns:
a = 36 152
b = 12 375
c = 24 576
Explicație pas cu pas:
a+b+c= 73 103
a+b= 48 527
c = b + 12 201
vom folosi primele doua relatii pentru a afla cel de - al treilea numar.
a+b+c = 73 103
( dar noi stim ca a+b= 48 527 si vom inlocui )
48 527 + c = 73 103
( vom duce pe 48 527 in dreapta cu semn schimbat )
c = 73 103 - 48 527
c = 24 576
din enunt stim ca
c = b + 12 201
24 576 = b + 12 201
b = 24 576 - 12 201
b = 12 375
stim ca
a+b = 48 527
a + 12 375 = 48 527
a = 48 527 - 12 375
a = 36 152
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!