Răspuns :
Răspuns:
[tex]x = \frac{9}{ \sqrt{28} } - \frac{1}{ \sqrt{7} } \\ x = \frac{9 \sqrt{28} }{28} - \frac{ \sqrt{7} }{7 } \\ x = \frac{18 \sqrt{7} -4 \sqrt{7} }{28} \\ x = \frac{14 \sqrt{7} }{28 } \\ x = \frac{ \sqrt{7} }{2} [/tex]
[tex]y = \frac{7}{3} \times ( \frac{5}{2 \sqrt{7} } + \frac{8}{ \sqrt{7} } ) \\ y = \frac{7}{3} \times ( \frac{5 \sqrt{7} }{14} + \frac{8 \sqrt{7} }{7}) \\ y = \frac{7}{3} \times ( \frac{5 \sqrt{7} + 16 \sqrt{7} }{14} ) \\ y = \frac{7}{3} \times \frac{21 \sqrt{7} }{14} \\ y = \frac{7 \sqrt{7} }{2} [/tex]
Media geometrica :
[tex]mg = \sqrt{ \frac{ \sqrt{7} }{2} \times \frac{7 \sqrt{7} }{2} } \\ mg = \sqrt{ \frac{7 \times 7}{4} } \\ mg = \sqrt{ \frac{49}{4} } \\ mg = \frac{7}{2} [/tex]
Sper ca ai inteles unde am rationalizat si unde am amplificat, daca nu iti voi explica
Explicație pas cu pas:
La x am rationalizat prima fractie cu radical din 28 si pe a doua cu radical din 7. L-am descompus apoi pe radical din 28, dandu-mi 2 radical din 7 am adus la acelasi numitor si am calculat.
La y am rationalizat prima fractie din paranteza cu radical din 7 si pe a doua cu radical din 7. Am adus la acelasi numitor, am adunat, iar apoi am simplificat.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!